Faciliteiten

De faciliteiten van Kolk in Hengelo staan garant voor de volledige beheersing van de productcyclus in eigen beheer, van ontwerp tot verzending en administratieve afhandeling. De ontwerpafdeling maakt gebruik van 3D CAD systemen, deze worden ingezet voor engineering van eigen producten en voor klantspecifieke oplossingen. Kolk beschikt in haar fabriek over een modern machinepark. Het machinepark is afgestemd op de behoefte van de markt waarbij kwaliteit, flexibiliteit en productiekosten belangrijke randvoorwaarden zijn. De productiecapaciteit en voorraadposities zijn ingesteld op korte levertijden (ook voor maatwerk)

Productie

De productiefaciliteiten bestaan uit:

  • Machinale bewerking (CNC)
  • Onderdelenaanmaak
  • Staalstralen en Coating (GSK certificaat)
  • Montage, Afpersen, Testen en Eindcontrole
  • Verpakken en expeditie

Leverbetrouwbaarheid en korte doorlooptijden zijn kernwaarden in het beleid van Kolk. De productiecapaciteit en productieplanning zijn hierop volledig afgestemd. Coating van de producten speelt hierbij een cruciale rol. Kolk kan door het zelfstandig uitvoeren van alle coating werkzaamheden de kwaliteit en de doorlooptijd waarborgen.

Machinale bewerking

De faciliteiten bestaan uit:

  • Draaien (CNC)
  • Frezen (CNC)
  • Boren en tappen

Alle bewerkingen worden afgesloten met een kwaliteitscontrole

Onderdelenaanmaak

De benodigde onderdelen woorden zowel in eigen productie aangemaakt als van een netwerk van gekwalificeerde toeleveranciers betrokken. De benodigde grondstoffen bestaan voor een groot deel uit gietwerk en worden wereldwijd van gekwalificeerde gieterijen betrokken. Na een grondige inspectie en keuring worden deze gietstukken in eigen beheer verder bewerkt.

Staalstralen en Coating

De (poederepoxy) coating faciliteiten bestaan uit een dompelrobot voor seriewerk en twee handmatige spuitstraten voor enkelstuks en grotere stukken.

Het proces en de procesbewaking is gecertificeerd door GSK (RAL-GZ 662).

Het coating poeder wordt betrokken van AKZO Resicoat (GSK certified)

Montage, Afpersen, Testen en Eindcontrole

Er zijn montagestraten voor serie- en enkelstuks montage. Er is een systeem van procesbeheersing doorgevoerd om de kwaliteit en de flexibiliteit te waarborgen. Alle producten worden hydrostatisch getest en waar mogelijk en noodzakelijk functioneel getest volgens de relevante normeisen. Aansluitend op het testen wordt een volledige eindcontrole uitgevoerd voordat het product wordt vrijgegeven voor verpakking en verzending.